Skip to content
Hent sidens tekst som printvenlig pdf

 ”Musik med afstand” – Vi er tilbage

Om sangen 

’Sangen ’Vi er tilbage!’ handler om at komme tilbage til skolen efter længere tid med hjemmeundervisning. Det er en kanon i 2 dele, som også kan tilføres simple solfastemmer. Harmonikken bevæger sig over en vamp (i C-dur: C – Am – F – G ).

Forslag til aktivitet

Kanon

Solfastemmen ”Hængekøje-stemmen” (SO-FA-MI FA SO) kan sættes på som et tredje element.

Solfa-understemmen (DO DO RE MI) kan tilføjes som et fjerde.

Håndtegn til solfa kan findes her: https://www.musikipedia.dk/solmisation

Akkompagnement

Tag ukulelen eller guitaren under armen og sæt jer udenfor, når I skal synge sangen sammen. Vamp-rundgangen, der bruges som akkompagnement, er den samme som i f.eks. ’Æblemand’ eller omkvædet i ’Til næste år’.

Tip til udendørs sang!

Find et sted i skolegården med nogle høje vægge, som I kan synge op imod. På den måde kastes lyden tilbage, så I kan høre jer selv og hinanden, i stedet for at forsvinde med vinden.

Tip til kanon!

Stil jer i stemme-grupper, der kan støtte hinanden. Hold rytmen ved at spille til eller spil puls på et rytmeinstrument, f.eks. claves. Det er vigtigt, at det ikke bliver en konkurrence i, hvem der kan synge højst, da intonationen nemt bliver udfordret i en sådan situation. Eleverne skal synge med afslappede stemmer og samtidig lytte til hinanden og de flotte klange, I i fællesskab for skabt. ”At synge er at lytte”.