Skip to content

I EN KOSTALD UNDER EN STJERNE

 
Hent sidens tekst og node som printvenlig pdf

Om sangen

”I en kostald under en stjerne” er moderne julesang, som kan synges som kanon. Det enkle Halleluja-omkvæd giver sangen en salmekvalitet i børnehøjde, og kan, når det synges i kanon, løfte sangen til en stor musikalsk oplevelse. Sangen er har lange linjer og lægger op til, at der arbejdes med:

  • legato
  • frasering
  • klang
  • udtryk.

 

 

Indstudering

Fagter

Brug huskefagter allerede i indstuderingen, det understøtter børnenes indlæring og tekstforståelse og kan støtte den fælles frasering og vejrtrækning. Brug fagter, som understøtter sangens fraseringer, mærk efter at fagterne følger musikkens linjer og åbner for overkroppen.

Ønsker du at eleverne skal have mere medejerskab, så lav fagterne med elevernes medvirken, eller tag udgangspunkt i dem, som vi viser i videoen.

Kanon

Sangen er smuk i sig selv, men som kanon er den simpelthen så flot. Kanonen kan være 4-delt, men er smuk 2-delt med indsats efter fir e takter, da flerstemmigheden kommer smukkest frem ved denne forskydning af melodien.

Med eller uden klaver

Det kan være en god ide, at støtte sangen og dermed intonation med akkompagnement på klaver. Sangen er også meget flot uden akkompagnement, det kræver blot at alle er kropsligt aktive, for sangen er rolig, og linjerne er lange.

Derfor er det en stor fordel at synge sangen med fagter som understøtter fraseringen, også efter endt indstudering.

Øvrige udvidelsesmuligheder

  • Børnedirigenter – lad eleverne skiftes til at dirigere resten af klassen med fagterne.
  • At synge er at lytte, syng kanon med lukkede øjne og åbne ører.
  • Dans en jule-kanondans med denne sang, hver opmærksom på at den er dobbelt så lang som gængse 4*4 danse.