Skip to content

Sang, bevægelse og læring

Opkvalificering af musiklærere og pædagoger i folkeskolen

Sang, bevægelse og læring (SBL) er et helårskursus til lærere og pædagoger i folkeskolen, der vil opkvalificere deres daglige, praktiske arbejde i musikundervisningen. Kurset udbydes af Sangens Hus, som også har udviklet det.

Kursus med personlig sparring

Helårskurset i Sang, bevægelse og læring har stor succes med at kombinere og veksle mellem tre elementer:

      1.    Metodeindøvning (intensiv holdundervisning på kursusdage)
      2.   Stemmetræning (i hold eller som individuel sangundervisning)
      3.   Personlig sparring med en sangkonsulent ude på skolen.

Hver kursist får tilknyttet en sangkonsulent fra Sangens Hus, som kommer på besøg på skolen for at observere musikundervisningen og bidrage med konstruktive råd. Konsulentstøtten tager udgangspunkt i den enkelte musiklærer og pædagog og sikrer, at de nye metoder bliver forankret i deres daglige praksis.

Læs en kursusbeskrivelse her.

Skræddersyede forløb

Alle kursets elementer kan sammensættes på nye måder eller tilrettelægges enkeltvist. Kontakt os direkte, hvis vi skal lave et skræddersyet forløb til din kommune, skole, personalegruppe.

Hør en tidligere kursist fortælle, hvad han fik ud af forløbet:

Gratis materialer

SBL har udviklet et væld af undervisningsmaterialer og såkaldte digitale praksispakker, som indeholder inspiration til repertoire og metoder. De ligger på denne hjemmeside – gratis og lige til at bruge i musikundervisningen.

Der er også udgivet en håndbog, Glade stemmer i skolen – sang, bevægelse og læring, som indeholder metode og ideer til undervisningen.

Find materialerne til bogen her.

Kontakt

Vil du vide mere om kurset, eller hvordan Sangens Hus kan opkvalificere dig eller dine medarbejdere, så kontakt projektleder Christian Steen Noringriis, christiansn@sangenshus.dk.

Fond og evaluering

Kurset blev til som en del af Sangens Hus’ projekt, ”Sang, bevægelse og læring”, som begyndte i 2016. Evalueringen af projektets første år viste gode resultater, og derfor har Sangens Hus fået bevilling til en forlængelse af projektet. Det betyder, at projektet løber frem til og med 2023.

Sang, bevægelse og læring er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. A.P. Møller Fonden har med den nyeste bevilling støttet projektet med i alt 11,3 mio. kr.

Læs evaluering af projektet her.